LBM raadslid Miranda van Balveren op pad met de burgemeester

//LBM raadslid Miranda van Balveren op pad met de burgemeester

LBM raadslid Miranda van Balveren op pad met de burgemeester

In de ronde kennismaken met de gemeente Montferland op uitnodiging van de raadsleden nam Miranda van Balveren (raadslid van Lokaal Belang Montferland) de burgemeester mee op een rondje Stokkum. Bekijk de onderstaande video voor meer! De burgemeester schreef het volgende op zijn Facebookpagina;

In de ronde kennismaken met de gemeente Montferland op uitnodiging van de raadsleden nam Miranda van Balveren van Lokaal Belang Montferland mij mee op een rondje Stokkum.

Wij startten bij Miranda thuis aan De Sprung in Stokkum. Daar maakte ik kennis met haar echtgenoot Derk Wissink. Hij heeft een bedrijf in ‘s-Heerenberg: ‘Natuurlijk Natuursteen’. Zijn vader heeft dit bedrijf in Stokkum opgebouwd. Derk vertelde enthousiast over het ontstaan, de bedrijfsvoering en zijn passie voor de materialen die in dit bedrijf verwerkt worden.

Derk is ook een van ambassadeurs van Berg in het Zadel en daarom waren Ankie Kramer, Wim Hendriksen en Theo Mijnen van deze stichting voor de kankerbestrijding uitgenodigd. Zij informeerden mij over het ontstaan, de bijzondere werkwijze en het brede scala vrijwilligerswerk dat door velen pro-deo verricht wordt om geld beschikbaar te krijgen voor kankeronderzoek. Aan het einde van dit zeer informatieve en prettige gesprek werd mij gevraagd om toe te treden tot het Comité van Aanbeveling. Daar heb ik vereerd en volmondig “Ja” op geantwoord.

Het door Miranda samengestelde programma ging verder met een bezoek aan camping De Slangenbult waar we werden ontvangen door de familie Wijnands. Juist op die dag meldde zich de ene na de andere kampeerder en stroomde de camping vol met gasten om van een lang weekend te gaan genieten in een natuurlijke omgeving. Ronald Wijnands verzorgde een rondleiding over zijn mooie camping. Ook hier veel informatie over het ontstaan van de camping en de plannen voor de nabije toekomst.

In de robuuste terreinwagen van Derk, vakkundig bestuurd door Miranda, gingen we vervolgens richting de zandbulten. Na een mooie boswandeling kwamen we aan bij de Bron (Sprung!). Op deze schitterende plek komt zuiver, helder water ‘spontaan’ omhoog en verandert in een stroompje. Deze informatieve ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch bij het Peeske.

 

2017-08-24T12:42:20+00:00