LBM raadslid Jan van Halteren neemt burgemeester mee naar bijzondere plekken in en rondom Bergherbos

//LBM raadslid Jan van Halteren neemt burgemeester mee naar bijzondere plekken in en rondom Bergherbos

LBM raadslid Jan van Halteren neemt burgemeester mee naar bijzondere plekken in en rondom Bergherbos

In de ronde van onze burgemeester Peter de Baat om kennis te maken met onze gemeente nam raadslid voor LBM Jan van Halteren de burgemeester mee naar een aantal bijzondere plekken in onze gemeente. Hoe dit verliep? De burgemeester schreef het volgende op zijn Facebookpagina;

Jan van Halteren, raadslid voor Lokaal Belang Montferland en nestor van de gemeenteraad, nam mij mee naar enkele bijzonder interessante plekken in- en rondom het Bergherbos. We startten deze kennismakingsronde bij hem thuis aan de Daltuin in ’s-Heerenberg waar ik ook kennis maakte met zijn echtgenote Marian.
Van daaruit gingen we naar Diane Visser. Zij woont op de plek waar ongeveer 100 jaar geleden een dierentuin werd gestart door meneer Burgers. In- en rond dit huis zijn nog enkele herinneringen te zien van deze voorloper van Burgers Zoo.
Diane begeleidde ons de rest van de middag door het Bergherbos dat net als een aantal gebouwen in dit mooie bos in eigendom is van Huis Bergh.
Door het bos gingen wij richting Zeddam voor een bezoekje aan het inmiddels gesloten Hotel Landgoed Montferland dat bovenop Motte Montferland ligt. Deze motte is een rijks-archeologisch monument en de grootste van Nederland. Een heel bijzondere plek, die meer bekendheid zou moeten krijgen.
Hierna bekeken we de ‘Zwarte Molen’. Die ligt verscholen in het bos net achter de Zeddamseweg en staat nu in de steigers. Diane Visser wist ook hier weer veel te vertellen over de historie en plannen die er voor deze molen en directe omgeving in de maak zijn. De molen is zeer waardevol, omdat het houten binnenwerk nog helemaal in takt is.
Dit was het afsluitende werkbezoek van mijn kennismakingsronde op uitnodiging van- en georganiseerd door de raadsleden. Ik heb er volop van genoten en vooral veel van opgestoken. Door deze bezoeken heb ik veel kennis en inzicht verkregen wat voor- en in Montferland belangrijk is.
Dank daarvoor.

2017-08-24T13:01:38+00:00